Er is groot nieuws in de providerwereld. De virtuele provider Simpel wordt namelijk overgenomen door T-Mobile. Ben jij een klant van Simpel of T-Mobile? Dan vraag jij je ongetwijfeld af of dit veranderingen teweeg gaat brengen. In dit artikel zullen we dat, en andere aspecten van deze overname, bespreken.

Eric 19 oktober 2020 Leestijd 2 minuten
Simpel als virtuele provider
Simpel is een zogenaamde virtuele provider. Dit houdt in dat ze geen eigen netwerk hebben, maar deze 'huren' van andere, meestal grotere, providers die wel voorzien zijn van een eigen mobiel netwerk. Nederland telt vier providers met een eigen mobiel netwerk. Dit zijn KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Alle andere providers in Nederland zijn dus, evenals Simpel, virtuele providers die gebruikmaken van de netwerken van deze 'grote vier'.
Voordeel van overname
Het voordeel van de overname van T-Mobile is dat er niet heel veel technische rompslomp aan te pas hoeft te komen. De virtuele provider Simpel maakte immers al gebruik van het virtuele netwerk van T-Mobile, en omwille van die reden wordt de overname dus vergemakkelijkt en dat is wel zo handig. Bovendien heeft T-Mobile altijd al een zeer goede relatie met Simpel gehad.
Het verleden van T-Mobile en Simpel
Wat veel mensen niet weten is dat T-Mobile al eerder eigenaar is geweest van Simpel. Dit was tussen 2010 en 2014. Deze overname verliep echter wel iets anders dan nu het geval is. Tijdens die overname werden de klanten van Simpel (die daarvoor aangesloten waren bij KPN) namelijk wel overgezet naar het netwerk van T-Mobile, maar de merknaam Simpel bleef nog wel behouden voor deze klanten als aanspreekpunt. In 2014 ging Simpel echter weer zelfstandig opereren, na een managementbuy-out.
Verstevigde concurrentiepositie voor T-Mobile
De reden waarom T-Mobile de virtuele provider Simpel nu na 6 jaar weer gaat overnemen, is omdat zij de concurrentiepositie willen vergroten. Simpel is namelijk zeer succesvol geworden de laatste jaren, mede dankzij de opvallende succesvolle commercials die ze gebruikt hebben. Omwille van die reden heeft T-Mobile dus besloten om Simpel over te nemen, zodat ze sterker staan tegen providergiganten als KPN en ZiggoVodafone.
Komen er veranderingen?
Gelukkig verandert er voor de abonnees van Simpel niet heel veel. Dit komt omdat er al gebruik wordt gemaakt van hetzelfde netwerk, waardoor de simkaart niet aangepast hoeft te worden en het contract ook gewoon kan doorlopen. Bovendien blijft de naam Simpel ook gewoon bestaan. Veel zal er voor de gebruikers dus niet veranderen.
Over de auteur

Eric Hes
Eric is al meer dan 20 jaar it'er in hart en nieren. Als netwerkbeheerder heeft hij veel ervaring opgedaan met providers, internetaansluitingen en mobiele netwerken. Tegenwoordig deelt hij zijn kennis en passie online.
Tags
- T-Mobile
- Simpel
Andere interessante artikelen

Viaplay abonnement met Formule 1 nu beschikbaar in Nederland
Petra 15 februari 2022
Via Viaplay kun je het nieuwe Formule 1-seizoen bekijken en daarnaast andere sporten zoals voetbal. Viaplay biedt ook films, documentaires en series. Je kunt je nu al abonneren: sluit een Viaplay abonnement rechtstreeks af of via de providers KPN of Ziggo.

Ziggo gaat nu ook glasvezel tot in de woning aanleggen
Petra 3 augustus 2021
Lange tijd hield het kabelbedrijf Ziggo vast aan het aansluiten van woningen door middel van coax. Ondanks dat het grootste deel van het Ziggo-netwerk al bestaat uit glasvezel, werden de laatste meters, nog uitgevoerd met coax. Daar komt nu verandering in.

Volgend jaar stopt HEMA Mobiel: ben jij klant?
Petra 14 april 2021
HEMA, het bekende warenhuis, is sinds een aantal jaar ook een telefoon provider. Vanaf 2022 gaat deze provider echter verdwijnen: vanaf mei 2021 is er geen beltegoed van HEMA Mobiel meer beschikbaar. Wat moet je doen als je klant bent bij HEMA Mobiel?

Pensioenfonds ABP gaat fors investeren in glasvezel van KPN
Petra 2 april 2021
KPN gaat flink investeren in het aanleggen van glasvezel. Het aantal woningen met een aansluiting voor glasvezel moet in 2025 verdubbeld zijn. Het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) gaat mee investeren.