T Mobile neemt Simpel over

Simpel na overname onderdeel van T-Mobile

Eric 19 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Er is groot nieuws in de providerwereld. De virtuele provider Simpel wordt namelijk overgenomen door T-Mobile. Ben jij een klant van Simpel of T-Mobile? Dan vraag jij je ongetwijfeld af of dit veranderingen teweeg gaat brengen. In dit artikel zullen we dat, en andere aspecten van deze overname, bespreken.

Simpel als virtuele provider

Simpel is een zogenaamde virtuele provider. Dit houdt in dat ze geen eigen netwerk hebben, maar deze 'huren' van andere, meestal grotere, providers die wel voorzien zijn van een eigen mobiel netwerk. Nederland telt vier providers met een eigen mobiel netwerk. Dit zijn KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Alle andere providers in Nederland zijn dus, evenals Simpel, virtuele providers die gebruikmaken van de netwerken van deze 'grote vier'.

Voordeel van overname

Het voordeel van de overname van T-Mobile is dat er niet heel veel technische rompslomp aan te pas hoeft te komen. De virtuele provider Simpel maakte immers al gebruik van het virtuele netwerk van T-Mobile, en omwille van die reden wordt de overname dus vergemakkelijkt en dat is wel zo handig. Bovendien heeft T-Mobile altijd al een zeer goede relatie met Simpel gehad.

Het verleden van T-Mobile en Simpel

Wat veel mensen niet weten is dat T-Mobile al eerder eigenaar is geweest van Simpel. Dit was tussen 2010 en 2014. Deze overname verliep echter wel iets anders dan nu het geval is. Tijdens die overname werden de klanten van Simpel (die daarvoor aangesloten waren bij KPN) namelijk wel overgezet naar het netwerk van T-Mobile, maar de merknaam Simpel bleef nog wel behouden voor deze klanten als aanspreekpunt. In 2014 ging Simpel echter weer zelfstandig opereren, na een managementbuy-out.

T-Mobile winkel

Verstevigde concurrentiepositie voor T-Mobile

De reden waarom T-Mobile de virtuele provider Simpel nu na 6 jaar weer gaat overnemen, is omdat zij de concurrentiepositie willen vergroten. Simpel is namelijk zeer succesvol geworden de laatste jaren, mede dankzij de opvallende succesvolle commercials die ze gebruikt hebben. Omwille van die reden heeft T-Mobile dus besloten om Simpel over te nemen, zodat ze sterker staan tegen providergiganten als KPN en ZiggoVodafone.

Komen er veranderingen?

Gelukkig verandert er voor de abonnees van Simpel niet heel veel. Dit komt omdat er al gebruik wordt gemaakt van hetzelfde netwerk, waardoor de simkaart niet aangepast hoeft te worden en het contract ook gewoon kan doorlopen. Bovendien blijft de naam Simpel ook gewoon bestaan. Veel zal er voor de gebruikers dus niet veranderen.

Abonnementen voor thuis vergelijken

Abonnementen voor mobiel vergelijken

0 GB
0 min

Over de auteur

Eric
Eric Hes

Eric is al meer dan 20 jaar it'er in hart en nieren. Als netwerkbeheerder heeft hij veel ervaring opgedaan met providers, internetaansluitingen en mobiele netwerken. Tegenwoordig deelt hij zijn kennis en passie online.

Tags

  • T-Mobile
  • Simpel

Andere interessante artikelen

internetsnelheid voor online gamen
Welke internetsnelheid is nodig voor online gamen?

Frank 18 december 2020

Welk online game je ook speelt, een haperende internetverbinding zorgt al snel voor ergernis. Bij praktisch alle games speelt de snelheid een rol, en het is behoorlijk irritant als je game traag reageert, hapert of zelfs stilvalt. Wij geven je tips hoe je jouw internetsnelheid kunt verbeteren.

Android tv bij Youfone
Primeur: Android TV decoder voor Youfone gebruikers

Frank 11 november 2020

Internetprovider Youfone had onlangs een opvallende actie; klanten die voor een tv-en internetabonnement hadden gekozen, kregen een bruikleendecoder met ingebouwde Chromecast en Android TV OS bezorgd. Vanaf dat moment konden deze klanten zelf vanuit de Google Play Store apps installeren.

welke internetprovider kiezen
Een internetprovider kiezen: waar moet je op letten?

Frank 4 november 2020

Als je een andere internetprovider wil kiezen, loop je er al snel tegen aan dat er talloze mogelijkheden zijn. Wat is nu echt belangrijk, en waar moet je op letten? We helpen je graag op weg, en hebben op een rijtje gezet wat de belangrijkste punten zijn bij een internetprovider kiezen.

glasvezel aanleg buitengebied
Aanleg glasvezel internet vaak vertraagd door commerciƫle belangen, vooral in buitengebied

Frank 16 september 2020

Snel internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en het einde aan de groeiende vraag hiernaar is nog lang niet in zicht. Een van de populairste manieren om snel te kunnen internetten is via glasvezel. Alleen al in Nederland houden zo'n veertig partijen zich bezig met glasvezel aanleggen!