HEMA Mobiel alternatieven

Volgend jaar stopt HEMA Mobiel: ben jij klant?

Petra 14 april 2021 Leestijd 3 minuten Categorie: Mobiel

Bekend geworden als warenhuis, is het assortiment van HEMA tegenwoordig nog verder uitgebreid. HEMA is sinds een aantal jaar ook een telefoon provider en biedt verschillende verzekeringen aan. Vanaf 2022 gaat deze provider echter verdwijnen: vanaf mei 2021 is er geen beltegoed van HEMA Mobiel meer beschikbaar. Wat moet je doen als je klant bent bij HEMA Mobiel?

Stoppen met mobiele telefonie

Naast andere grote bekende bedrijven die een mobiele telefoondienst begonnen (onder andere Rabo Mobiel, AH Mobiel, Aldi Mobiel), dacht HEMA mee te liften op deze golf. Vaak is het echter beter om je te richten op de dingen waar je goed in bent, er zijn dan ook een aantal grote bedrijven die alweer zijn gestopt als provider. Zo nu ook HEMA. Het past niet meer bij de strategie van het bedrijf en het assortiment, aldus HEMA.

Gebruik maken van HEMA Mobiel

Vanaf 1 mei 2022 werken de simkaarten van HEMA Mobiel niet meer. Het beltegoed is dan ook niet meer geldig. Vanaf 1 mei 2021 wordt er geen beltegoed meer verkocht, omdat beltegoed over het algemeen één jaar geldig blijft. Vanaf dat moment worden er ook geen simkaarten van HEMA meer verkocht.

Als jouw beltegoed van HEMA Mobiel na 1 mei 2021 op is, kun je niet meer bellen en internetten. Wel ontvang je nog 90 dagen lang sms-berichten en kun je gebeld worden (uiterlijk tot 1 mei 2022). Daarna vervalt de simkaart en daarmee ook het telefoonnummer. Het kan voor komen dat je voor die tijd bent overgestapt naar een andere provider en voor nummerbehoud hebt gekozen. In dat geval blijft het telefoonnummer natuurlijk behouden.

HEMA Mobiel telefoonummer houden

Je kunt je HEMA 06-nummer meenemen naar een andere provider.

Nummerbehoud HEMA telefoonnummer

Zoals hierboven al beschreven staat, is het belangrijk om binnen 90 dagen na het opmaken van je beltegoed (vóór 1 mei 2021) over te stappen naar een andere provider, als je jouw telefoonnummer wilt behouden. Geef bij de nieuwe provider aan dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud. De nieuwe provider zorgt er dan voor dat het telefoonnummer van de HEMA simkaart overgezet wordt naar de simkaart van de nieuwe provider.

Overstappen kan ook al voordat het beltegoed op is. Het beltegoed zal dan vervallen en helaas niet worden terugbetaald door HEMA Mobiel. De nieuwe provider kan het beltegoed ook niet overnemen.

Van HEMA naar Simyo met gratis nummerbehoud en extra beltegoed!

Bel jij op dit moment nog steeds met HEMA Mobiel? Dan hebben wij nu een goed alternatief in de aanbieding waarbij je prepaid kan blijven bellen, hetzelfde 06-nummer houdt én waarbij je nu ook nog eens gratis 5 euro extra beltegoed krijgt!

Dit aanbod krijg je nu tijdelijk bij Simyo, een mobiele provider die net als HEMA Mobiel gebruik maakt van het KPN-netwerk. Ook is Simyo al meerdere keren uitgeroepen tot beste mobiele provider door de Consumentenbond, ook dit jaar weer.

Om gebruik te maken van deze aanbieding moet je via onderstaande link doorklikken naar de website van Simyo. Het extra gratis beltegoed krijg je namelijk alleen via deze link:

Klik hier om gebruik te maken van de aanbieding van Simyo

Andere provider

Het is, ondanks de aantrekkelijke deal van Simyo, toch verstandig om ook verder te kijken. Andere providers hebben geen speciale korting voor klanten van HEMA Mobiel, maar regelmatig zijn er andere aanbiedingen. Deze zijn wellicht nog voordeliger dan de aanbieding van Simyo.

Er zijn regelmatig acties bij verschillende providers waarbij je een jaar lang dubbele data of extra beltegoed krijgt. Of je hoeft bijvoorbeeld de aansluitkosten niet te betalen. Gebruik onderstaande vergelijker voor een overzicht van de beste aanbiedingen.

Vind een alternatief voor HEMA Mobiel

0 GB
0 min

Over de auteur

Petra van Dedem
Petra van Dedem

Als studente werkte Petra onder meer voor de KPN winkel (toen nog Primafoon) en later nog een aantal jaar voor de T-Mobile shop. Hier heeft zij veel kennis opgedaan op het gebied van breedband en mobiele telefonie. Nu blogt zij graag over de de telecom- en internetwereld.

Tags

  • KPN
  • Simyo

Andere interessante artikelen

Formule 1 Viaplay abonnement
Viaplay abonnement met Formule 1 nu beschikbaar in Nederland

Petra 15 februari 2022

Via Viaplay kun je het nieuwe Formule 1-seizoen bekijken en daarnaast andere sporten zoals voetbal. Viaplay biedt ook films, documentaires en series. Je kunt je nu al abonneren: sluit een Viaplay abonnement rechtstreeks af of via de providers KPN of Ziggo.

Ziggo ftth
Ziggo gaat nu ook glasvezel tot in de woning aanleggen

Petra 3 augustus 2021

Lange tijd hield het kabelbedrijf Ziggo vast aan het aansluiten van woningen door middel van coax. Ondanks dat het grootste deel van het Ziggo-netwerk al bestaat uit glasvezel, werden de laatste meters, nog uitgevoerd met coax. Daar komt nu verandering in.

ABP investeert in KPN glasvezel
Pensioenfonds ABP gaat fors investeren in glasvezel van KPN

Petra 2 april 2021

KPN gaat flink investeren in het aanleggen van glasvezel. Het aantal woningen met een aansluiting voor glasvezel moet in 2025 verdubbeld zijn. Het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) gaat mee investeren.

DELTA Fiber aanleg glasvezel
DELTA Fiber wil dit jaar de miljoenste glasvezelaansluiting realiseren

Frank 30 maart 2021

Provider DELTA Fiber wil nog dit jaar de grens van een miljoen glasvezelaansluitingen doorbreken. Dit van oorsprong Zeeuwse bedrijf richtte zich daarbij eerst met name op buitengebieden. Inmiddels voorzien zij ook meer dichtbevolkte gebieden van glasvezelaansluitingen.