NLE alles-in-1 is Budget geworden

NLE alles-in-1 is Budget geworden

Eric 29 oktober 2019

NLE alles-in-1 gaat vanaf heden verder onder de naam Budget Alles-in-1. Over het waarom van deze naamswijziging en de gevolgen voor bestaande klanten informeren we je in dit artikel.

NLE

De naam NLE staat voor Nederlandse Energie Maatschappij, de afkorting is NLE is dan ook voor NL Energie. Het bedrijf is opgericht in 2004 en mede door veel opvallende reclamecampagnes groeit de nieuwe energieleverancier zeer snel. Al snel is het dan ook de grootste onafhankelijke energiemaatschappij in Nederland. Vanaf 2016 is NLE ook alles-in-1 gaan aanbieden. Alles-in-1 is een verzamelnaam voor internet, televisie en telefoon voor thuis. Het wil zeggen, alle diensten in één pakket, maar doorgaans kun je de verschillende diensten ook los afnemen.

Budget

Budget Energie werd in 2012 opgericht als onderdeel van De Nuts Groep. In 2018 werd NLE ook onderdeel van ditzelfde moederbedrijf. Met de overname van NLE kreeg De Nuts Groep naast er naast een energiebedrijf dus ook een aanbieder van vast internet, TV en telefonie bij.
De naamsverandering van deze alles-in-1 tak is waarschijnlijk ook mede ingegeven doordat NLE meer geassocieerd wordt met energie en niet zozeer met een internetprovider. Dit ook omdat energie in de naam staat. Het hernoemen van deze tak naar Budget lijkt dan ook een logische en verstandige stap. Bovendien kan men met de naam Budget meer benadrukken dat het een prijsvechter in de markt is: alles-in-1 voor budget tarieven.

Wat verandert voor bestaande klanten

Als je al klant was van NLE voor internet, TV en bellen, dan zal er aan je pakket en aan de tarieven niet veranderen. Ook hoef je geen apparatuur, zoals het modem, te vervangen of opnieuw in te stellen.

De enige merkbare verandering is dat op facturen, op je bankafschrift en in de overige communicatie nu de naam Budget zal staan. Daarnaast zal ook het inloggen op Mijn NLE worden vervangen door Mijn Budget. Inloggen om je facturen in te zien en wijzigingen door te geven doe je daarom vanaf nu via de website van Budget. De inloggegevens hiervoor blijven hetzelfde als die je bij NLE gebruikte.

Als je bij NLE ook energie afneemt, dan blijft je daarvoor wel gewoon bij NLE. De energietak van NLE blijft namelijk wel gewoon bestaan.

Ben je nog geen klant bij NLE/Budget? Doe dan de postcodecheck om direct te zien welke abonnementen op jouw adres leverbaar zijn.

Abonnementen voor thuis vergelijken

Abonnementen voor mobiel vergelijken

0 GB
0 min

Over de auteur

Eric
Eric Hes

Eric is al meer dan 20 jaar it'er in hart en nieren. Als netwerkbeheerder heeft hij veel ervaring opgedaan met providers, internetaansluitingen en mobiele netwerken. Tegenwoordig deelt hij zijn kennis en passie online.

Tags

  • Budget

Andere interessante artikelen

Ziggo einde analoge radio
Ziggo stopt dit jaar met analoge radio via de kabel

Frank 3 februari 2021

Ziggo gaat stoppen met analoge FM-kabelradio. Het uitschakelen gaat stapsgewijs per regio. In dit artikel lees je meer over waarom en wanneer Ziggo analoge kabelradio uitschakelt, en wat de alternatieven zijn.

internetsnelheid voor online gamen
Welke internetsnelheid is nodig voor online gamen?

Frank 18 december 2020

Welk online game je ook speelt, een haperende internetverbinding zorgt al snel voor ergernis. Bij praktisch alle games speelt de snelheid een rol, en het is behoorlijk irritant als je game traag reageert, hapert of zelfs stilvalt. Wij geven je tips hoe je jouw internetsnelheid kunt verbeteren.

Android tv bij Youfone
Primeur: Android TV decoder voor Youfone gebruikers

Frank 11 november 2020

Internetprovider Youfone had onlangs een opvallende actie; klanten die voor een tv-en internetabonnement hadden gekozen, kregen een bruikleendecoder met ingebouwde Chromecast en Android TV OS bezorgd. Vanaf dat moment konden deze klanten zelf vanuit de Google Play Store apps installeren.

welke internetprovider kiezen
Een internetprovider kiezen: waar moet je op letten?

Frank 4 november 2020

Als je een andere internetprovider wil kiezen, loop je er al snel tegen aan dat er talloze mogelijkheden zijn. Wat is nu echt belangrijk, en waar moet je op letten? We helpen je graag op weg, en hebben op een rijtje gezet wat de belangrijkste punten zijn bij een internetprovider kiezen.