Blog en nieuws

Formule 1 Viaplay abonnement
Viaplay abonnement met Formule 1 nu beschikbaar in Nederland

Petra 15 februari 2022

Via Viaplay kun je het nieuwe Formule 1-seizoen bekijken en daarnaast andere sporten zoals voetbal. Viaplay biedt ook films, documentaires en series. Je kunt je nu al abonneren: sluit een Viaplay abonnement rechtstreeks af of via de providers KPN of Ziggo.

Ziggo ftth
Ziggo gaat nu ook glasvezel tot in de woning aanleggen

Petra 3 augustus 2021

Lange tijd hield het kabelbedrijf Ziggo vast aan het aansluiten van woningen door middel van coax. Ondanks dat het grootste deel van het Ziggo-netwerk al bestaat uit glasvezel, werden de laatste meters, nog uitgevoerd met coax. Daar komt nu verandering in.

ABP investeert in KPN glasvezel
Pensioenfonds ABP gaat fors investeren in glasvezel van KPN

Petra 2 april 2021

KPN gaat flink investeren in het aanleggen van glasvezel. Het aantal woningen met een aansluiting voor glasvezel moet in 2025 verdubbeld zijn. Het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) gaat mee investeren.

DELTA Fiber aanleg glasvezel
DELTA Fiber wil dit jaar de miljoenste glasvezelaansluiting realiseren

Frank 30 maart 2021

Provider DELTA Fiber wil nog dit jaar de grens van een miljoen glasvezelaansluitingen doorbreken. Dit van oorsprong Zeeuwse bedrijf richtte zich daarbij eerst met name op buitengebieden. Inmiddels voorzien zij ook meer dichtbevolkte gebieden van glasvezelaansluitingen.

tv via internet
Online tv kijken, hoe doe je dat en wat heb je nodig?

Petra 23 maart 2021

Er wordt steeds meer tv gekeken via internet. Bijna iedereen heeft wel een mobiele telefoon of tablet waar je via internet makkelijk tv op kijkt. Online tv kijken wordt niet alleen aangeboden door internetproviders, er zijn ook nog andere aanbieders. Welke mogelijkheden zijn er allemaal om online tv te kijken?

GigaNet van Ziggo
GigaNet van Ziggo op steeds meer plaatsen beschikbaar

Petra 22 maart 2021

Ziggo is een van de grootste providers in Nederland. Sinds kort zijn zij onderdeel van VodafoneZiggo en ze blijven vooruitstrevend. Zo zijn ze van plan om vanaf eind 2022 in een groot deel van Nederland GigaNet aan te bieden. Maar wat is GigaNet nou eigenlijk?

Ziggo einde analoge radio
Ziggo stopt dit jaar met analoge radio via de kabel

Frank 3 februari 2021

Ziggo gaat stoppen met analoge FM-kabelradio. Het uitschakelen gaat stapsgewijs per regio. In dit artikel lees je meer over waarom en wanneer Ziggo analoge kabelradio uitschakelt, en wat de alternatieven zijn.

internetsnelheid voor online gamen
Welke internetsnelheid is nodig voor online gamen?

Frank 18 december 2020

Welk online game je ook speelt, een haperende internetverbinding zorgt al snel voor ergernis. Bij praktisch alle games speelt de snelheid een rol, en het is behoorlijk irritant als je game traag reageert, hapert of zelfs stilvalt. Wij geven je tips hoe je jouw internetsnelheid kunt verbeteren.

welke internetprovider kiezen
Een internetprovider kiezen: waar moet je op letten?

Frank 4 november 2020

Als je een andere internetprovider wil kiezen, loop je er al snel tegen aan dat er talloze mogelijkheden zijn. Wat is nu echt belangrijk, en waar moet je op letten? We helpen je graag op weg, en hebben op een rijtje gezet wat de belangrijkste punten zijn bij een internetprovider kiezen.

glasvezel aanleg buitengebied
Aanleg glasvezel internet vaak vertraagd door commerciële belangen, vooral in buitengebied

Frank 16 september 2020

Snel internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en het einde aan de groeiende vraag hiernaar is nog lang niet in zicht. Een van de populairste manieren om snel te kunnen internetten is via glasvezel. Alleen al in Nederland houden zo'n veertig partijen zich bezig met glasvezel aanleggen!

T Mobile 4G voor Thuis
T-Mobile 4G voor Thuis nu met Extra Snel pakket

Frank 14 september 2020

Je internetverbinding komt thuis meestal via een kabel binnen: naast de ‘gewone’ kabel bijvoorbeeld ADSL of glasvezel. Sinds kort is er andere manier om thuis verbinding te maken met internet: 4G voor Thuis! Je verbinding met het internet gaat dan niet meer via kabels, maar je maakt gebruik van het mobiele netwerk 4G.

monteur voor modem en router
Een monteur voor het aansluiten van je modem en wifi-router

Eric 8 september 2020

Internetten, bellen, tv kijken: meestal gaat dit zorgeloos. Maar soms moet je met je router, modem of andere apparaten aan de slag, bijvoorbeeld als er problemen zijn met de verbinding of als je overstapt naar een andere provider. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan: je kunt altijd een monteur inschakelen!

1 2