Youfone met Android tv

Primeur: Android TV decoder voor Youfone gebruikers

Frank 11 november 2020 Leestijd 2 minuten

In Nederland staat Youfone (nog) niet bekend als een grote tv-of internetprovider, maar dat kan veranderen.

Onlangs hadden ze een opvallende actie; klanten die voor een tv-en internetabonnement hadden gekozen, kregen een bruikleendecoder met ingebouwde Chromecast en Android TV OS bezorgd.

Vanaf dat moment konden deze klanten zelf vanuit de Google Play Store apps installeren. Niet alleen games, maar ook apps van streaming en video-on-demand providers schijnen al snel gretig gebruikt te worden.

De eerste provider met Android TV decoder: Youfone

Dit was een totaal unieke actie van Youfone waar KPN, T-Mobile en Ziggo kennelijk nog niet aan toe waren. Deze concurrenten van Youfone hebben weliswaar ook een platform om apps te installeren op tv-ontvangers, maar die zijn veel beperkter dan de huidige Google Play Store van Youfone. Wellicht blijkt Youfone een trendsetter te zijn voor de overstap van andere aanbieders naar decoders die op het Android TV OS draaien.

Binnenkort ook Netflix beschikbaar?

Videoland, Disney +, Amazon Prime Video, Spotify, NPO en DPlay....Ze kunnen allemaal op de tv-ontvanger geïnstalleerd worden door deze Youfone gebruikers.

Netflix had hier wat Youfone betreft net zo goed tussen kunnen staan. De tv-ontvanger, die wereldwijd ook door andere providers in gebruik genomen wordt, voldoet aan alle eisen die Netflix eraan stelt. Technisch gezien was er dus ook geen enkel probleem. Ook de certificering was in orde. Helaas werkte Netflix zelf niet mee. De onderhandeling om de app van Netflix ook voor Youfone tv-ontvangers beschikbaar te krijgen, zijn nog steeds gaande. Waar de onwil van Netflix vandaan komt is voor niemand duidelijk. Er is een vermoeden dat het met schaalgrootte te maken heeft, maar meer dan een vermoeden is dat niet.

Tim Seegers (van Youfone dus), benadrukt ook dat de tv-ontvanger en het platform van Youfone aan de technische eisen voldoen, die Netflix stelt. De onderhandelingen duren voort en hopelijk besluit Netflix dat ook Youfone klanten binnenkort van de app gebruik kunnen maken. Vooralsnog is dus helaas nog niet zeker of en wanneer Netflix aan het rijtje hierboven toegevoegd kan worden.

Netflix niet op Youfone Android tv

Netflix nog niet op Youfone Android tv.

Binnen drie maanden werden oude tv-ontvangers vervangen

Afgelopen juni begon Youfone geleidelijk met het vervangen van Huawei tv-ontvangers.

Zo’n drie maanden later waren de oude tv-ontvangers van Youfone klanten door de nieuwe Animo decoder met het Android TV OS, vervangen.

Volgens Tim Seegers, Content Manager TV van Youfone, was het de bedoeling om een rommelige situatie te vermijden waarin de ene klant een nieuwe en de andere klant een oude bruikleendecoder in gebruik zou hebben. Het beloofde een flinke klus te worden, maar binnen drie maanden was de klus, geheel volgens plan, geklaard.

Door Coronacrisis geen feestelijke aankondiging

Youfone heeft dit project in betrekkelijke stilte laten verlopen in verband met de Coronacrisis, meldt Tim Seegers. Door het voorgeschreven Coronabeleid en de bijbehorende beperkingen, die ook voor evenementen gelden, was een mooi lanceerfeest, of spectaculaire aankondiging met publiek erbij, niet mogelijk, maar ook enigszins ongepast.

Een jaar lang gratis Fox Sports Eredivisie

Youfone heeft voor nu besloten om de focus volledig te richten op hun marketing. Deze marketing houdt in dat de nieuwe en de al bestaande Youfone klanten een jaar lang gratis Fox Sports Eredivisie kunnen ontvangen wanneer zij voor een internet en tv-abonnement bij Youfone kiezen.

Vergelijk Youfone en andere providers

Vergelijk Youfone en andere providers

0 GB
0 min

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Met zijn jarenlange praktijkervaring in de hard- en software heeft Frank veel IT kennis opgebouwd. Hij deelt nu graag zijn kennis om anderen te helpen.

Tags

  • Youfone

Andere interessante artikelen

internetsnelheid voor online gamen
Welke internetsnelheid is nodig voor online gamen?

Frank 18 december 2020

Welk online game je ook speelt, een haperende internetverbinding zorgt al snel voor ergernis. Bij praktisch alle games speelt de snelheid een rol, en het is behoorlijk irritant als je game traag reageert, hapert of zelfs stilvalt. Wij geven je tips hoe je jouw internetsnelheid kunt verbeteren.

welke internetprovider kiezen
Een internetprovider kiezen: waar moet je op letten?

Frank 4 november 2020

Als je een andere internetprovider wil kiezen, loop je er al snel tegen aan dat er talloze mogelijkheden zijn. Wat is nu echt belangrijk, en waar moet je op letten? We helpen je graag op weg, en hebben op een rijtje gezet wat de belangrijkste punten zijn bij een internetprovider kiezen.

T Mobile koopt Simpel
Simpel na overname onderdeel van T-Mobile

Eric 19 oktober 2020

Er is groot nieuws in de providerwereld. De virtuele provider Simpel wordt namelijk overgenomen door T-Mobile. Gelukkig verandert er voor de abonnees van Simpel niet heel veel. Dit komt omdat er al gebruik wordt gemaakt van hetzelfde netwerk. Bovendien blijft de naam Simpel gewoon bestaan.

glasvezel aanleg buitengebied
Aanleg glasvezel internet vaak vertraagd door commerciële belangen, vooral in buitengebied

Frank 16 september 2020

Snel internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en het einde aan de groeiende vraag hiernaar is nog lang niet in zicht. Een van de populairste manieren om snel te kunnen internetten is via glasvezel. Alleen al in Nederland houden zo'n veertig partijen zich bezig met glasvezel aanleggen!