Youfone met Android tv

Primeur: Android TV decoder voor Youfone gebruikers

Frank 11 november 2020 Leestijd 2 minuten

In Nederland staat Youfone (nog) niet bekend als een grote tv-of internetprovider, maar dat kan veranderen.

Onlangs hadden ze een opvallende actie; klanten die voor een tv-en internetabonnement hadden gekozen, kregen een bruikleendecoder met ingebouwde Chromecast en Android TV OS bezorgd.

Vanaf dat moment konden deze klanten zelf vanuit de Google Play Store apps installeren. Niet alleen games, maar ook apps van streaming en video-on-demand providers schijnen al snel gretig gebruikt te worden.

De eerste provider met Android TV decoder: Youfone

Dit was een totaal unieke actie van Youfone waar KPN, T-Mobile en Ziggo kennelijk nog niet aan toe waren. Deze concurrenten van Youfone hebben weliswaar ook een platform om apps te installeren op tv-ontvangers, maar die zijn veel beperkter dan de huidige Google Play Store van Youfone. Wellicht blijkt Youfone een trendsetter te zijn voor de overstap van andere aanbieders naar decoders die op het Android TV OS draaien.

Binnenkort ook Netflix beschikbaar?

Videoland, Disney +, Amazon Prime Video, Spotify, NPO en DPlay....Ze kunnen allemaal op de tv-ontvanger geïnstalleerd worden door deze Youfone gebruikers.

Netflix had hier wat Youfone betreft net zo goed tussen kunnen staan. De tv-ontvanger, die wereldwijd ook door andere providers in gebruik genomen wordt, voldoet aan alle eisen die Netflix eraan stelt. Technisch gezien was er dus ook geen enkel probleem. Ook de certificering was in orde. Helaas werkte Netflix zelf niet mee. De onderhandeling om de app van Netflix ook voor Youfone tv-ontvangers beschikbaar te krijgen, zijn nog steeds gaande. Waar de onwil van Netflix vandaan komt is voor niemand duidelijk. Er is een vermoeden dat het met schaalgrootte te maken heeft, maar meer dan een vermoeden is dat niet.

Tim Seegers (van Youfone dus), benadrukt ook dat de tv-ontvanger en het platform van Youfone aan de technische eisen voldoen, die Netflix stelt. De onderhandelingen duren voort en hopelijk besluit Netflix dat ook Youfone klanten binnenkort van de app gebruik kunnen maken. Vooralsnog is dus helaas nog niet zeker of en wanneer Netflix aan het rijtje hierboven toegevoegd kan worden.

Netflix niet op Youfone Android tv

Netflix nog niet op Youfone Android tv.

Binnen drie maanden werden oude tv-ontvangers vervangen

Afgelopen juni begon Youfone geleidelijk met het vervangen van Huawei tv-ontvangers.

Zo’n drie maanden later waren de oude tv-ontvangers van Youfone klanten door de nieuwe Animo decoder met het Android TV OS, vervangen.

Volgens Tim Seegers, Content Manager TV van Youfone, was het de bedoeling om een rommelige situatie te vermijden waarin de ene klant een nieuwe en de andere klant een oude bruikleendecoder in gebruik zou hebben. Het beloofde een flinke klus te worden, maar binnen drie maanden was de klus, geheel volgens plan, geklaard.

Door Coronacrisis geen feestelijke aankondiging

Youfone heeft dit project in betrekkelijke stilte laten verlopen in verband met de Coronacrisis, meldt Tim Seegers. Door het voorgeschreven Coronabeleid en de bijbehorende beperkingen, die ook voor evenementen gelden, was een mooi lanceerfeest, of spectaculaire aankondiging met publiek erbij, niet mogelijk, maar ook enigszins ongepast.

Een jaar lang gratis Fox Sports Eredivisie

Youfone heeft voor nu besloten om de focus volledig te richten op hun marketing. Deze marketing houdt in dat de nieuwe en de al bestaande Youfone klanten een jaar lang gratis Fox Sports Eredivisie kunnen ontvangen wanneer zij voor een internet en tv-abonnement bij Youfone kiezen.

Vergelijk Youfone en andere providers

Vergelijk Youfone en andere providers

0 GB
0 min

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Met zijn jarenlange praktijkervaring in de hard- en software heeft Frank veel IT kennis opgebouwd. Hij deelt nu graag zijn kennis om anderen te helpen.

Tags

  • Youfone

Andere interessante artikelen

Formule 1 Viaplay abonnement
Viaplay abonnement met Formule 1 nu beschikbaar in Nederland

Petra 15 februari 2022

Via Viaplay kun je het nieuwe Formule 1-seizoen bekijken en daarnaast andere sporten zoals voetbal. Viaplay biedt ook films, documentaires en series. Je kunt je nu al abonneren: sluit een Viaplay abonnement rechtstreeks af of via de providers KPN of Ziggo.

Ziggo ftth
Ziggo gaat nu ook glasvezel tot in de woning aanleggen

Petra 3 augustus 2021

Lange tijd hield het kabelbedrijf Ziggo vast aan het aansluiten van woningen door middel van coax. Ondanks dat het grootste deel van het Ziggo-netwerk al bestaat uit glasvezel, werden de laatste meters, nog uitgevoerd met coax. Daar komt nu verandering in.

HEMA Mobiel stopt volgend jaar
Volgend jaar stopt HEMA Mobiel: ben jij klant?

Petra 14 april 2021

HEMA, het bekende warenhuis, is sinds een aantal jaar ook een telefoon provider. Vanaf 2022 gaat deze provider echter verdwijnen: vanaf mei 2021 is er geen beltegoed van HEMA Mobiel meer beschikbaar. Wat moet je doen als je klant bent bij HEMA Mobiel?

ABP investeert in KPN glasvezel
Pensioenfonds ABP gaat fors investeren in glasvezel van KPN

Petra 2 april 2021

KPN gaat flink investeren in het aanleggen van glasvezel. Het aantal woningen met een aansluiting voor glasvezel moet in 2025 verdubbeld zijn. Het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) gaat mee investeren.