4G voor Thuis van T Mobile

T-Mobile 4G voor Thuis nu met Extra Snel pakket

Frank 14 september 2020 Leestijd 4 minuten

Je internetverbinding komt thuis meestal via een kabel binnen: naast de ‘gewone’ kabel bijvoorbeeld ADSL of glasvezel. Sinds kort is er andere manier om thuis verbinding te maken met internet: 4G voor Thuis! Je verbinding met het internet gaat dan niet meer via kabels, maar je maakt gebruik van het mobiele netwerk 4G. T-Mobile is hierin voorloper en daarom is deze vorm van internetaansluiting voor thuis vooral bekend onder de productnaam van T-Mobile: 4G voor Thuis.

Hoe werkt 4G voor Thuis

Bij 4G voor Thuis maak je verbinding met internet via het mobiele 4G-netwerk. Hetzelfde netwerk dus als waar je met je mobiele telefoon gebruik van maakt. Je krijgt hiervoor van T-Mobile een 4G-router met daarin een simkaart. Dit type router wordt ook wel mifi-router genoemd: mifi staat voor mobiele wifi.

Je hoeft dus niet met allerlei kabels aan de slag: steek de stekker van het modem in het stopcontact en je hebt een werkende internetaansluiting. De router beschikt zowel over LAN (aansluiting voor een netwerkkabel) als wifi. Dat betekent dat je jouw computer, laptop, tablet en smartphone zowel met een netwerkkabel met de router kunt verbinden als met wifi.

Alle 4G voor Thuis varianten nu met verhoogde maandlimiet

4G voor Thuis had tot nu toe een nadeel: als je boven de 100 GB per maand verbruikte, moest je dit handmatig aanvullen met 5 GB per dag. Deze maandlimiet is nu voor alle varianten van 4G voor Thuis geüpgraded naar 500 GB! Voor gemiddeld verbruik is dit ruim voldoende. Als je deze nieuwe limiet toch bereikt, kun je deze nog steeds kosteloos aanvullen met 5 GB per dag.

4G voor Thuis nu ook als Extra Snel pakket!

4G voor Thuis was er al in een aantal varianten, en daar is nu een nieuwe bijgekomen: 4G voor Thuis Extra Snel! Het belangrijkste verschil met de andere 4G voor Thuis abonnementen is de hogere snelheid én dat je er een buitenantenne bij krijgt. Dit heeft met elkaar te maken: door de buitenantenne wordt namelijk de ontvangst van het 4G-netwerk sterk verbeterd en daardoor kan een hogere snelheid worden geleverd.

Wat zit er allemaal in dit pakket:

  • Een router met buitenantenne voor sterk verbeterde ontvangst.
  • Maximale download snelheid van 100 Mbit/s en een upload van 10 Mbit/s.
  • Als je dit abonnement bestelt, kun je het gratis laten installeren door een monteur. Deze installeert de buitenantenne op de meest gunstige plek en zorgt voor de bekabeling naar binnen.
  • De maandlimiet voor internetgebruik is 500 GB. Als je deze limiet bereikt kun je deze  gratis aanvullen met 5 GB per dag.
4G voor Thuis met buitenantenne

Het 4G voor Thuis pakket met buitenantenne.

Voor wie is het bedoeld?

Bijna iedereen kan gebruik maken van 4G voor Thuis Extra. De belangrijkste voorwaarde is dat het 4G-signaal van T-Mobile een goede dekking heeft op jouw locatie. Tegenwoordig is dit in vrijwel heel Nederland zo. Maar 4G voor Thuis is vooral bedoeld als alternatief voor als je snelheid via de kabel zo laag is dat je er niet meer prettig mee kunt internetten.

Het is helemaal ideaal op  plekken waar geen kabels liggen, bijvoorbeeld een woonboot of een afgelegen woning of boerderij. Of misschien heb je wel een plek op een groot terrein, die je wilt voorzien van snel internet. Ook is het soms niet mogelijk om een woning op een bovenste etage te voorzien van kabelinternet.

4G voor Thuis Extra Snel is bedoeld voor een vaste locatie

4G voor Thuis Extra Snel is alleen bedoeld voor een vaste locatie. Volgens de website van T-Mobile mag het alleen op het afleveradres gebruikt worden (zie veelgestelde vragen op de T-Mobile website). Het is dus niet de bedoeling om de router en antenne bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie: in het buitenland werkt het sowieso niet.

Wat kost 4G voor Thuis Extra Snel?

Op het moment van schrijven van dit artikel kost 4G voor Thuis Extra Snel rond de 45 euro per maand, bij een looptijd van twee jaar. Maar let op, abonnementsprijzen wijzigen nogal eens. Kijk voor de actuele prijzen op de site van T-Mobile. Er zijn geen bijkomende installatiekosten.

Zo krijg je 4G voor Thuis

Het 4G-netwerk van T-Mobile is 4 jaar op rij getest als beste netwerk! Wil jij ook snel en stabiel internet thuis via 4G? Een abonnement op 4G voor Thuis Extra Snel sluit je eenvoudig af: ga naar https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis en doe de postcodecheck!

Vergelijk internet voor thuis

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Met zijn jarenlange praktijkervaring in de hard- en software heeft Frank veel IT kennis opgebouwd. Hij deelt nu graag zijn kennis om anderen te helpen.

Tags

  • T-Mobile

Andere interessante artikelen

glasvezel aanleg buitengebied
Aanleg glasvezel internet vaak vertraagd door commerciële belangen, vooral in buitengebied

Frank 16 september 2020

Snel internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en het einde aan de groeiende vraag hiernaar is nog lang niet in zicht. Een van de populairste manieren om snel te kunnen internetten is via glasvezel. Alleen al in Nederland houden zo'n veertig partijen zich bezig met glasvezel aanleggen!

monteur voor modem en router
Een monteur voor het aansluiten van je modem en wifi-router

Eric 8 september 2020

Internetten, bellen, tv kijken: meestal gaat dit zorgeloos. Maar soms moet je met je router, modem of andere apparaten aan de slag, bijvoorbeeld als er problemen zijn met de verbinding of als je overstapt naar een andere provider. Gelukkig hoef je er niet alleen voor te staan: je kunt altijd een monteur inschakelen!

NLE wordt Budget
NLE alles-in-1 is Budget geworden

Eric 29 oktober 2019

NLE alles-in-1 gaat vanaf heden verder onder de naam Budget Alles-in-1. Over het waarom van deze naamswijziging en de gevolgen voor bestaande klanten informeren we je in dit artikel.

concurrentie op de kabel
Ziggo moet de kabel openstellen voor andere providers

Eric 27 augustus 2019

Als je internet, TV of bellen via de kabel wilt hebben, dan is er tot op heden in de meeste regio’s slechts één aanbieder van deze kabeldiensten. In het grootste deel van het land is dat Ziggo. In 2018 bepaalde toezichthouder ACM dat Ziggo zijn netwerk net als KPN open moet stellen voor concurrenten.