4G voor Thuis van T Mobile

T-Mobile 4G voor Thuis nu met Extra Snel pakket

Frank 14 september 2020 Leestijd 4 minuten

Je internetverbinding komt thuis meestal via een kabel binnen: naast de ‘gewone’ kabel bijvoorbeeld ADSL of glasvezel. Sinds kort is er andere manier om thuis verbinding te maken met internet: 4G voor Thuis! Je verbinding met het internet gaat dan niet meer via kabels, maar je maakt gebruik van het mobiele netwerk 4G. T-Mobile is hierin voorloper en daarom is deze vorm van internetaansluiting voor thuis vooral bekend onder de productnaam van T-Mobile: 4G voor Thuis.

Hoe werkt 4G voor Thuis

Bij 4G voor Thuis maak je verbinding met internet via het mobiele 4G-netwerk. Hetzelfde netwerk dus als waar je met je mobiele telefoon gebruik van maakt. Je krijgt hiervoor van T-Mobile een 4G-router met daarin een simkaart. Dit type router wordt ook wel mifi-router genoemd: mifi staat voor mobiele wifi.

Je hoeft dus niet met allerlei kabels aan de slag: steek de stekker van het modem in het stopcontact en je hebt een werkende internetaansluiting. De router beschikt zowel over LAN (aansluiting voor een netwerkkabel) als wifi. Dat betekent dat je jouw computer, laptop, tablet en smartphone zowel met een netwerkkabel met de router kunt verbinden als met wifi.

Alle 4G voor Thuis varianten nu met verhoogde maandlimiet

4G voor Thuis had tot nu toe een nadeel: als je boven de 100 GB per maand verbruikte, moest je dit handmatig aanvullen met 5 GB per dag. Deze maandlimiet is nu voor alle varianten van 4G voor Thuis geüpgraded naar 500 GB! Voor gemiddeld verbruik is dit ruim voldoende. Als je deze nieuwe limiet toch bereikt, kun je deze nog steeds kosteloos aanvullen met 5 GB per dag.

4G voor Thuis nu ook als Extra Snel pakket!

4G voor Thuis was er al in een aantal varianten, en daar is nu een nieuwe bijgekomen: 4G voor Thuis Extra Snel! Het belangrijkste verschil met de andere 4G voor Thuis abonnementen is de hogere snelheid én dat je er een buitenantenne bij krijgt. Dit heeft met elkaar te maken: door de buitenantenne wordt namelijk de ontvangst van het 4G-netwerk sterk verbeterd en daardoor kan een hogere snelheid worden geleverd.

Wat zit er allemaal in dit pakket:

  • Een router met buitenantenne voor sterk verbeterde ontvangst.
  • Maximale download snelheid van 100 Mbit/s en een upload van 10 Mbit/s.
  • Als je dit abonnement bestelt, kun je het gratis laten installeren door een monteur. Deze installeert de buitenantenne op de meest gunstige plek en zorgt voor de bekabeling naar binnen.
  • De maandlimiet voor internetgebruik is 500 GB. Als je deze limiet bereikt kun je deze  gratis aanvullen met 5 GB per dag.
4G voor Thuis met buitenantenne

Het 4G voor Thuis pakket met buitenantenne.

Voor wie is het bedoeld?

Bijna iedereen kan gebruik maken van 4G voor Thuis Extra. De belangrijkste voorwaarde is dat het 4G-signaal van T-Mobile een goede dekking heeft op jouw locatie. Tegenwoordig is dit in vrijwel heel Nederland zo. Maar 4G voor Thuis is vooral bedoeld als alternatief voor als je snelheid via de kabel zo laag is dat je er niet meer prettig mee kunt internetten.

Het is helemaal ideaal op  plekken waar geen kabels liggen, bijvoorbeeld een woonboot of een afgelegen woning of boerderij. Of misschien heb je wel een plek op een groot terrein, die je wilt voorzien van snel internet. Ook is het soms niet mogelijk om een woning op een bovenste etage te voorzien van kabelinternet.

4G voor Thuis Extra Snel is bedoeld voor een vaste locatie

4G voor Thuis Extra Snel is alleen bedoeld voor een vaste locatie. Volgens de website van T-Mobile mag het alleen op het afleveradres gebruikt worden (zie veelgestelde vragen op de T-Mobile website). Het is dus niet de bedoeling om de router en antenne bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie: in het buitenland werkt het sowieso niet.

Wat kost 4G voor Thuis Extra Snel?

Op het moment van schrijven van dit artikel kost 4G voor Thuis Extra Snel rond de 45 euro per maand, bij een looptijd van twee jaar. Maar let op, abonnementsprijzen wijzigen nogal eens. Kijk voor de actuele prijzen op de site van T-Mobile. Er zijn geen bijkomende installatiekosten.

Zo krijg je 4G voor Thuis

Het 4G-netwerk van T-Mobile is 4 jaar op rij getest als beste netwerk! Wil jij ook snel en stabiel internet thuis via 4G? Een abonnement op 4G voor Thuis Extra Snel sluit je eenvoudig af: ga naar https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis en doe de postcodecheck!

Abonnementen voor thuis vergelijken

Abonnementen voor mobiel vergelijken

0 GB
0 min

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Met zijn jarenlange praktijkervaring in de hard- en software heeft Frank veel IT kennis opgebouwd. Hij deelt nu graag zijn kennis om anderen te helpen.

Tags

  • T-Mobile

Andere interessante artikelen

Formule 1 Viaplay abonnement
Viaplay abonnement met Formule 1 nu beschikbaar in Nederland

Petra 15 februari 2022

Via Viaplay kun je het nieuwe Formule 1-seizoen bekijken en daarnaast andere sporten zoals voetbal. Viaplay biedt ook films, documentaires en series. Je kunt je nu al abonneren: sluit een Viaplay abonnement rechtstreeks af of via de providers KPN of Ziggo.

Ziggo ftth
Ziggo gaat nu ook glasvezel tot in de woning aanleggen

Petra 3 augustus 2021

Lange tijd hield het kabelbedrijf Ziggo vast aan het aansluiten van woningen door middel van coax. Ondanks dat het grootste deel van het Ziggo-netwerk al bestaat uit glasvezel, werden de laatste meters, nog uitgevoerd met coax. Daar komt nu verandering in.

ABP investeert in KPN glasvezel
Pensioenfonds ABP gaat fors investeren in glasvezel van KPN

Petra 2 april 2021

KPN gaat flink investeren in het aanleggen van glasvezel. Het aantal woningen met een aansluiting voor glasvezel moet in 2025 verdubbeld zijn. Het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) gaat mee investeren.

DELTA Fiber aanleg glasvezel
DELTA Fiber wil dit jaar de miljoenste glasvezelaansluiting realiseren

Frank 30 maart 2021

Provider DELTA Fiber wil nog dit jaar de grens van een miljoen glasvezelaansluitingen doorbreken. Dit van oorsprong Zeeuwse bedrijf richtte zich daarbij eerst met name op buitengebieden. Inmiddels voorzien zij ook meer dichtbevolkte gebieden van glasvezelaansluitingen.