4G voor Thuis van T Mobile

T-Mobile 4G voor Thuis nu met Extra Snel pakket

Frank 14 september 2020 Leestijd 4 minuten

Je internetverbinding komt thuis meestal via een kabel binnen: naast de ‘gewone’ kabel bijvoorbeeld ADSL of glasvezel. Sinds kort is er andere manier om thuis verbinding te maken met internet: 4G voor Thuis! Je verbinding met het internet gaat dan niet meer via kabels, maar je maakt gebruik van het mobiele netwerk 4G. T-Mobile is hierin voorloper en daarom is deze vorm van internetaansluiting voor thuis vooral bekend onder de productnaam van T-Mobile: 4G voor Thuis.

Hoe werkt 4G voor Thuis

Bij 4G voor Thuis maak je verbinding met internet via het mobiele 4G-netwerk. Hetzelfde netwerk dus als waar je met je mobiele telefoon gebruik van maakt. Je krijgt hiervoor van T-Mobile een 4G-router met daarin een simkaart. Dit type router wordt ook wel mifi-router genoemd: mifi staat voor mobiele wifi.

Je hoeft dus niet met allerlei kabels aan de slag: steek de stekker van het modem in het stopcontact en je hebt een werkende internetaansluiting. De router beschikt zowel over LAN (aansluiting voor een netwerkkabel) als wifi. Dat betekent dat je jouw computer, laptop, tablet en smartphone zowel met een netwerkkabel met de router kunt verbinden als met wifi.

Alle 4G voor Thuis varianten nu met verhoogde maandlimiet

4G voor Thuis had tot nu toe een nadeel: als je boven de 100 GB per maand verbruikte, moest je dit handmatig aanvullen met 5 GB per dag. Deze maandlimiet is nu voor alle varianten van 4G voor Thuis geüpgraded naar 500 GB! Voor gemiddeld verbruik is dit ruim voldoende. Als je deze nieuwe limiet toch bereikt, kun je deze nog steeds kosteloos aanvullen met 5 GB per dag.

4G voor Thuis nu ook als Extra Snel pakket!

4G voor Thuis was er al in een aantal varianten, en daar is nu een nieuwe bijgekomen: 4G voor Thuis Extra Snel! Het belangrijkste verschil met de andere 4G voor Thuis abonnementen is de hogere snelheid én dat je er een buitenantenne bij krijgt. Dit heeft met elkaar te maken: door de buitenantenne wordt namelijk de ontvangst van het 4G-netwerk sterk verbeterd en daardoor kan een hogere snelheid worden geleverd.

Wat zit er allemaal in dit pakket:

  • Een router met buitenantenne voor sterk verbeterde ontvangst.
  • Maximale download snelheid van 100 Mbit/s en een upload van 10 Mbit/s.
  • Als je dit abonnement bestelt, kun je het gratis laten installeren door een monteur. Deze installeert de buitenantenne op de meest gunstige plek en zorgt voor de bekabeling naar binnen.
  • De maandlimiet voor internetgebruik is 500 GB. Als je deze limiet bereikt kun je deze  gratis aanvullen met 5 GB per dag.
4G voor Thuis met buitenantenne

Het 4G voor Thuis pakket met buitenantenne.

Voor wie is het bedoeld?

Bijna iedereen kan gebruik maken van 4G voor Thuis Extra. De belangrijkste voorwaarde is dat het 4G-signaal van T-Mobile een goede dekking heeft op jouw locatie. Tegenwoordig is dit in vrijwel heel Nederland zo. Maar 4G voor Thuis is vooral bedoeld als alternatief voor als je snelheid via de kabel zo laag is dat je er niet meer prettig mee kunt internetten.

Het is helemaal ideaal op  plekken waar geen kabels liggen, bijvoorbeeld een woonboot of een afgelegen woning of boerderij. Of misschien heb je wel een plek op een groot terrein, die je wilt voorzien van snel internet. Ook is het soms niet mogelijk om een woning op een bovenste etage te voorzien van kabelinternet.

4G voor Thuis Extra Snel is bedoeld voor een vaste locatie

4G voor Thuis Extra Snel is alleen bedoeld voor een vaste locatie. Volgens de website van T-Mobile mag het alleen op het afleveradres gebruikt worden (zie veelgestelde vragen op de T-Mobile website). Het is dus niet de bedoeling om de router en antenne bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie: in het buitenland werkt het sowieso niet.

Wat kost 4G voor Thuis Extra Snel?

Op het moment van schrijven van dit artikel kost 4G voor Thuis Extra Snel rond de 45 euro per maand, bij een looptijd van twee jaar. Maar let op, abonnementsprijzen wijzigen nogal eens. Kijk voor de actuele prijzen op de site van T-Mobile. Er zijn geen bijkomende installatiekosten.

Zo krijg je 4G voor Thuis

Het 4G-netwerk van T-Mobile is 4 jaar op rij getest als beste netwerk! Wil jij ook snel en stabiel internet thuis via 4G? Een abonnement op 4G voor Thuis Extra Snel sluit je eenvoudig af: ga naar https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis en doe de postcodecheck!

Abonnementen voor thuis vergelijken

Abonnementen voor mobiel vergelijken

0 GB
0 min

Over de auteur

Frank Venendaal
Frank Venendaal

Met zijn jarenlange praktijkervaring in de hard- en software heeft Frank veel IT kennis opgebouwd. Hij deelt nu graag zijn kennis om anderen te helpen.

Tags

  • T-Mobile

Andere interessante artikelen

Ziggo einde analoge radio
Ziggo stopt dit jaar met analoge radio via de kabel

Frank 3 februari 2021

Ziggo gaat stoppen met analoge FM-kabelradio. Het uitschakelen gaat stapsgewijs per regio. In dit artikel lees je meer over waarom en wanneer Ziggo analoge kabelradio uitschakelt, en wat de alternatieven zijn.

internetsnelheid voor online gamen
Welke internetsnelheid is nodig voor online gamen?

Frank 18 december 2020

Welk online game je ook speelt, een haperende internetverbinding zorgt al snel voor ergernis. Bij praktisch alle games speelt de snelheid een rol, en het is behoorlijk irritant als je game traag reageert, hapert of zelfs stilvalt. Wij geven je tips hoe je jouw internetsnelheid kunt verbeteren.

Android tv bij Youfone
Primeur: Android TV decoder voor Youfone gebruikers

Frank 11 november 2020

Internetprovider Youfone had onlangs een opvallende actie; klanten die voor een tv-en internetabonnement hadden gekozen, kregen een bruikleendecoder met ingebouwde Chromecast en Android TV OS bezorgd. Vanaf dat moment konden deze klanten zelf vanuit de Google Play Store apps installeren.

welke internetprovider kiezen
Een internetprovider kiezen: waar moet je op letten?

Frank 4 november 2020

Als je een andere internetprovider wil kiezen, loop je er al snel tegen aan dat er talloze mogelijkheden zijn. Wat is nu echt belangrijk, en waar moet je op letten? We helpen je graag op weg, en hebben op een rijtje gezet wat de belangrijkste punten zijn bij een internetprovider kiezen.