DELTA

Bij het horen van de naam DELTA denken vele consumenten in eerste instantie aan een energie-aanbieder. Je kunt hier echter ook voor totaalpakketten terecht. Zoals de naam doet vermoeden, is DELTA een provider met Zeeuwse roots. Het aanbod in Zeeland verschilt van dat in de rest van Nederland. In de Zeeuwse regio worden internet-, TV- en telefonie over het kabelnetwerk Zeelandnet aangeboden. Consumenten zijn meestal wel bekend met e-mailadressen die eindigen op @zeeland.net. In de andere provincies biedt DELTA zijn totaalpakketten via verschillende glasvezelnetwerken.

Achtergrond

De DELTA N.V. bestaat sinds 1991. In dat jaar fuseerden de Watermaatschappij Zuidwest-Nederland (WMZ) en de Provinciale Zeeuwsche Electriciteits-Maatschappij (PZEM).

Vanaf 2002 levert DELTA zijn digitale diensten zoals internet, interactieve TV en telefonie via de glasvezelinfrastructuur van Zeelandnet.

In 2017 kwam het aanbod aan particulieren in handen van het Zweeds bedrijf EQT. De in Nederland bekende namen Delta en Zeelandnet werden omwille van de bekendheid behouden. Delta is trouwens niet de enige aanbieder in handen van EQT. Hetzelfde geldt voor Caiway.

Delta gaat er prat op dat het de eerste kabelaanbieder is die in Nederland de razendsnelle verbinding van één gigabit kon presenteren. Deze mogelijkheid bestaat sedert 2018.

Delta
Bedrijfsnaam: DELTA
Opgericht: 1991
Website: www.delta.nl

Netwerk en diensten

  • Internet via de kabel
  • Internet via glasvezel
  • Digitale interactieve televisie
  • TV kijken via app
  • Telefonie (vast bellen)

Klantenservice

Telefoon:
0118-225500
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur.

Postadres:
Postbus 5048
4330KA Middelburg

DELTA opzeggen

DELTA op Wikipedia

Check alle providers op jouw adres

DELTA opzeggen

Ben je nu abonnee bij DELTA en ga je overstappen naar een andere provider? Dan kun je eventueel gebruik maken van de overstapservice van je nieuwe provider. Deze overstapservice regelt dan namelijk ook de opzegging bij DELTA en zorgt ervoor dat de beëindiging van je oude abonnement aansluit op de ingangsdatum van je nieuwe abonnement. Op deze manier voorkom je dat je betaalt voor twee abonnementen of dat je een periode zonder internet, TV of telefoon komt te zitten. Als je wel zelf wilt opzeggen, dan kun je gebruiken maken van de handige opzegservice via onderstaande link, of neem contact op met de DELTA klantenservice.

Eenvoudig opzeggen via de opzegservice van 123opzeggen