KPN stopt met merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom

KPN stopt met merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom

Eric 31 januari 2019

KPN heeft aangekondigd op termijn de merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom te schrappen. Het bedrijf wil zich voortaan gaan richten op één hoofdmerk. Voor klanten zou er vooralsnog niets veranderen.

Succesvol met Alles in 1

KPN is succesvol met het aanbieden van gecombineerde telecomdiensten, zogenoemde alles in één pakketten met internet, TV en telefoon. Door klanten diverse extra's te geven als ze alle diensten bij KPN afnemen stappen die klanten minder snel over naar andere aanbieders. Denk hierbij aan extra's zoals kortingen, extra bel- en databundels etc. Door de andere merken te integreren in KPN is die strategie goedkoper en makkelijker uit te voeren.
KPN denkt hiermee de klanten betere service te kunnen bieden, maar het heeft ook te maken met de toegenomen concurrentie. Zo zijn recent Vodafone en Ziggo gefuseerd alsmede T-Mobile en Tele2. Deze fusiebedrijven komen met vergelijkbare alles in één acties.

Provider van het eerste uur

Vooral het stoppen met XS4ALL is onverwacht en opvallend. XS4ALL was in 1994 één van de eerste providers die internettoegang voor consumenten aanbood. De provider heeft daardoor nog steeds een groot aantal vaste trouwe klanten. XS4ALL heeft bovendien een zeer goede reputatie op het gebied van service en kennis van de helpdesk en men staat er om bekend dat het de privacy van klanten zeer serieus neemt. De consumentenbond heeft de provider meerdere malen uitgeroepen tot beste provider van Nederland, zoals ook afgelopen jaar nog.

XS4ALL is ontstaan in de hackersscene die in 1993 begon met het experimenteren met internettoegang voor consumenten. Dat werd zo'n succes dat men niet snel daarna besloot een echte provider op te richten. In 1998 werd XS4ALL overgenomen door KPN, maar de provider bleef altijd redelijk zelfstandig opereren. Zie Wikipedia voor de volledige geschiedenis.

Actiegroep XS4ALL moet blijven

Inmiddels is vanuit klanten en oud medewerkers van XS4ALL een actiegroep ontstaan die strijd voor het behoud van de provider. Een online petitie waarin KPN wordt opgeroepen af te zien van dit voornemen was in ongeveer een week tijd door meer dan 50.000 mensen ondertekend. Ondanks deze protesten heeft KPN nadien aangegeven vast te zullen houden aan zijn plannen. De actiegroep XS4ALL moet blijven heeft aangekondigd het hier niet bij te laten zitten en verdere acties voor te bereiden. Ook onderzoekt men de mogelijkheid om zelfstandig een provider op te richten. De naam XS4ALL kan dan echter zeer waarschijnlijk niet meer worden gebruikt aangezien het de verwachting is dat KPN deze naam niet zal willen verkopen uit concurrentieoverwegingen.

Actiegroep XS4ALL moet blijven

Naast XS4ALL, Telfort en Yes Telecom heeft KPN ook nog andere merken zoals de in 2017 overgenomen provider Solcon en bijvoorbeeld Simyo, een sim-only mobiele provider. Deze merken lijken vooralsnog niet te verdwijnen.

Over de auteur

Eric
Eric Hes

Eric is al meer dan 20 jaar it'er in hart en nieren. Als netwerkbeheerder heeft hij veel ervaring opgedaan met providers, internetaansluitingen en mobiele netwerken. Tegenwoordig deelt hij zijn kennis en passie online.

Tags

  • KPN
  • XS4ALL

Andere interessante artikelen

Formule 1 Viaplay abonnement
Viaplay abonnement met Formule 1 nu beschikbaar in Nederland

Petra 15 februari 2022

Via Viaplay kun je het nieuwe Formule 1-seizoen bekijken en daarnaast andere sporten zoals voetbal. Viaplay biedt ook films, documentaires en series. Je kunt je nu al abonneren: sluit een Viaplay abonnement rechtstreeks af of via de providers KPN of Ziggo.

Ziggo ftth
Ziggo gaat nu ook glasvezel tot in de woning aanleggen

Petra 3 augustus 2021

Lange tijd hield het kabelbedrijf Ziggo vast aan het aansluiten van woningen door middel van coax. Ondanks dat het grootste deel van het Ziggo-netwerk al bestaat uit glasvezel, werden de laatste meters, nog uitgevoerd met coax. Daar komt nu verandering in.

HEMA Mobiel stopt volgend jaar
Volgend jaar stopt HEMA Mobiel: ben jij klant?

Petra 14 april 2021

HEMA, het bekende warenhuis, is sinds een aantal jaar ook een telefoon provider. Vanaf 2022 gaat deze provider echter verdwijnen: vanaf mei 2021 is er geen beltegoed van HEMA Mobiel meer beschikbaar. Wat moet je doen als je klant bent bij HEMA Mobiel?

ABP investeert in KPN glasvezel
Pensioenfonds ABP gaat fors investeren in glasvezel van KPN

Petra 2 april 2021

KPN gaat flink investeren in het aanleggen van glasvezel. Het aantal woningen met een aansluiting voor glasvezel moet in 2025 verdubbeld zijn. Het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) gaat mee investeren.