Viaplay Formule 1 abonnement

Viaplay abonnement met Formule 1 nu beschikbaar in Nederland

Petra 15 februari 2022 Leestijd 3 minuten

Vanaf 1 maart is de nieuwe streamingdienst Viaplay beschikbaar in Nederland. Via Viaplay kun je het nieuwe Formule 1-seizoen bekijken en daarnaast andere sporten zoals voetbal. Viaplay biedt ook films, documentaires en series. Je kunt je nu al abonneren: sluit een Viaplay abonnement rechtstreeks af of via de providers KPN of Ziggo.

Wat is Viaplay?

Viaplay is een nieuwe streamingdienst. Een concurrent erbij dus voor onder andere Netflix, Videoland en Amazon Prime. Het grote verschil met bestaande streamingdiensten is dat Viaplay stevig inzet op topsport. Zo heeft het de exclusieve uitzendrechten voor de Formule 1 en topvoetbal uit de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League. Daarnaast komt Viaplay met films en series, waaronder ook nieuwe Nederlandse producties. Viaplay komt uit Zweden en heeft daar en in andere Scandinavische landen al miljoenen kijkers.

Formule 1 bij Viaplay

Voor live-uitzendingen van Formule 1-races keek je tot en met vorig seizoen naar Ziggo Sport. Met ingang van dit seizoen is dat niet meer zo, want Viaplay heeft de uitzendrechten gekocht om de komende jaren alle Formule 1-races uit te zenden. Wil je het nieuwe seizoen live Formule 1-races bekijken, dan kun je dus alleen nog bij Viaplay terecht. Er is één uitzondering: de Grand Prix van Nederland. De NOS mag deze race op het circuit van Zandvoort de komende jaren gratis uitzenden. Voor samenvattingen heeft Viaplay niet de exclusieve rechten, die kun je ook zien op Ziggo Sport en de publieke omroep.

Wil je het hele seizoen Formule 1 kijken, dan kun je niet om Viaplay heen

Samenvattingen en de Grand Prix van Nederland zullen wel op andere zenders te zien zijn.

Naast de races heeft Viaplay nog meer Formule 1-programma’s te bieden. De dienst heeft namelijk een exclusief contract met Max Verstappen gesloten om documentaires te maken die een inkijkje in zijn leven als coureur bieden.

Het overige sportaanbod van Viaplay

Een andere sportpijler van Viaplay is topvoetbal, met name de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga. Viaplay brengt ook vrouwenvoetbal: de Italiaanse Serie A en de Zweedse Damallsvenskan.

Naast Formule 1 en voetbal kun je bij Viaplay ook genieten van de volgende sporten:

  • Darten: PDC Wereldkampioenschap
  • Biljarten: snooker en pool
  • Vechtsport: KSW Mixed Martial Arts

Films en series van Viaplay

Op het gebied van films en series biedt Viaplay internationale topproducties van grote studio's als MGM en Sony. Daar zitten klassiekers bij als Bad Boys, Jumanji, Men in Black en Tomb Raider. Uiteraard komen er ook nieuwe films.

Viaplay is ook producent van Scandinavische dramaseries. Een populaire Zweedse serie is bijvoorbeeld Partisan, over een gesloten gemeenschap waar een nieuwe bewoner al snel ontdekt dat er rare dingen gebeuren. Maar wie is de nieuwe bewoner eigenlijk zelf en wat komt hij daar doen?

Daarnaast gaat Viaplay ook Nederlandse programma’s aanbieden. De eerste Nederlandse serie die Viaplay aankondigde, is de Nederlandse versie van Dragons' Den. Dit populaire programma was voorheen op de publieke omroep te zien.

films en series op Viaplay

Viaplay biedt naast sport ook een ruim aanbod films en series.

Hoe kom je aan een Viaplay abonnement?

Je kunt een Viaplay-abonnement rechtstreeks online afsluiten. Een abonnement op Viaplay werkt hetzelfde als bij andere streamingdiensten zoals Netflix en Videoland. Sluit je een abonnement af, dan krijg je een account en kun je op je smart-tv, telefoon, tablet of ander streaming device van het aanbod van Viaplay genieten. De prijs per maand is € 13,99 euro, maar sluit je een Viaplay abonnement rechtstreeks af dan kun je ook een voordelig jaarabonnement afsluiten. Je betaalt dan € 99,- voor een heel jaar.

Viaplay logo
Abonneer je op Viaplay voor sport, films en series

Kijk live alle Formule 1 races en al het andere exclusieve aanbod van sport, films en series op Viaplay!

Viaplay de eerst negen maanden gratis bij KPN

Bestaande KPN-klanten die via KPN een Viaplay abonnement afsluiten, krijgen van 1 maart tot 1 augustus € 4,- korting per maand; ze betalen dan € 9,99 per maand en na 1 augustus € 13,99 per maand. Ben je nog geen klant van KPN en stap je nu over, dan krijg je nog meer korting: nieuwe KPN klanten krijgen Viaplay namelijk de eerste negen maanden gratis. Dat betekent dat je dan het hele Formule 1-seizoen gratis kunt zien, want dat loopt van 18 maart tot en met 18 november.

Viaplay abonnement vier maanden met korting bij Ziggo

Ben je klant bij Ziggo, dan kun je gebruikmaken van een kortingsactie: van 1 maart tot 1 augustus betaal je dan € 9,99 per maand voor Viaplay. Vanaf 1 augustus betaal je de normale prijs van € 13,99 per maand. Dit geldt ook voor nieuwe klanten van Ziggo.

Vergelijk het Viaplay aanbod bij providers

Over de auteur

Petra van Dedem
Petra van Dedem

Als studente werkte Petra onder meer voor de KPN winkel (toen nog Primafoon) en later nog een aantal jaar voor de T-Mobile shop. Hier heeft zij veel kennis opgedaan op het gebied van breedband en mobiele telefonie. Nu blogt zij graag over de de telecom- en internetwereld.

Tags

  • KPN
  • Ziggo

Andere interessante artikelen

Ziggo ftth
Ziggo gaat nu ook glasvezel tot in de woning aanleggen

Petra 3 augustus 2021

Lange tijd hield het kabelbedrijf Ziggo vast aan het aansluiten van woningen door middel van coax. Ondanks dat het grootste deel van het Ziggo-netwerk al bestaat uit glasvezel, werden de laatste meters, nog uitgevoerd met coax. Daar komt nu verandering in.

ABP investeert in KPN glasvezel
Pensioenfonds ABP gaat fors investeren in glasvezel van KPN

Petra 2 april 2021

KPN gaat flink investeren in het aanleggen van glasvezel. Het aantal woningen met een aansluiting voor glasvezel moet in 2025 verdubbeld zijn. Het grootste pensioenfonds van Nederland (ABP) gaat mee investeren.

DELTA Fiber aanleg glasvezel
DELTA Fiber wil dit jaar de miljoenste glasvezelaansluiting realiseren

Frank 30 maart 2021

Provider DELTA Fiber wil nog dit jaar de grens van een miljoen glasvezelaansluitingen doorbreken. Dit van oorsprong Zeeuwse bedrijf richtte zich daarbij eerst met name op buitengebieden. Inmiddels voorzien zij ook meer dichtbevolkte gebieden van glasvezelaansluitingen.

tv via internet
Online tv kijken, hoe doe je dat en wat heb je nodig?

Petra 23 maart 2021

Er wordt steeds meer tv gekeken via internet. Bijna iedereen heeft wel een mobiele telefoon of tablet waar je via internet makkelijk tv op kijkt. Online tv kijken wordt niet alleen aangeboden door internetproviders, er zijn ook nog andere aanbieders. Welke mogelijkheden zijn er allemaal om online tv te kijken?